Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bredevoort vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Bredevoort? Het is een slim verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je praktische informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bredevoort!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-bredevoort-7126

Vloerverwarming laten leggen in Bredevoort

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. In dat geval weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan vertellen we je stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de toilet, keuken, badkamer, gang, woonkamer, slaapkamer. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen soorten zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. Doorgaans is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of vloerafwerking als parket, linoleum, laminaat, PVC, vinyl, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Bredevoort eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon krijg jij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Aalten en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Bredevoort

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets vertellen we details over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Bredevoort.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Bosch, AWB, Nefit, Remeha.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Danfoss, Warmup, Technea, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Bredevoort

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Bredevoort

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Bredevoort.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een goedkope manier warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bredevoort liggen op gemiddeld €1150,00 – €2300,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van verschillende onderdelen. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, de legwijze en het type vloerbedekking. In de lijst hierna verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bredevoort (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €725€750 – €800
20 – 25 m2€800 – €1275€950 – €1525
40 – 50 m2€2300 – €2850€2525 – €3275
60 – 70 m2€3850 – €4425€4125 – €4825
85 m2 +€5150 – €5775€5575 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, wapening, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Notitie: enkele types hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna delen we overzichtelijk de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bredevoort? In de tabel hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Winterswijk Brinkheurne, Lichtenvoorde en Winterswijk Henxel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Aalten ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.aalten.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Bredevoort?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €850 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.150 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het geselecteerde model (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van de geselecteerde installatie, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bredevoort, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7126.

Plaats een reactie