Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Venhorst vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Venhorst? Het is een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer aangebracht wordt. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts lees je uitgebreide informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Venhorst!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-venhorst-5428

Vloerverwarming laten leggen in Venhorst

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. In die situatie weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de berging / schuur, woonkamer, badkamer, toilet, keuken, slaapkamer. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare soorten zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als laminaat, parket, vinyl, tegels, PVC, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Venhorst op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar je woonadres, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail krijg je 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Boekel en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs regio Venhorst

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is hangt af van diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In het onderstaande blok bieden we details over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Venhorst.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha, Bosch, ATAG.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Magnum, Technea, Danfoss, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Venhorst

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Venhorst

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Venhorst.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw woning op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Venhorst liggen tussen de €1250,00 – €1875,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van meerdere aspecten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Venhorst (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €730€750 – €795
20 m2€850 – €1250€1000 – €1450
40 – 50 m2€2200 – €2900€2625 – €3325
65 – 70 m2€3825 – €4400€4000 – €4800
90 m2 +€5200 – €5725€5500 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Advies: sommige vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand bekijk je samengevat extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Venhorst? Op deze pagina check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Elsendorp, Cuijk en Handel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Boekel is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.boekel.nl). Voor duurzame maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Venhorst?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.075 voor 15 m2 tot zeker €5.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het geselecteerde model (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met de gekozen installatie, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Venhorst, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5428.

Plaats een reactie