Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vierpolders vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Vierpolders? Vloerverwarming wil zeggen een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal lees je bruikbare informatie over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Vierpolders!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-vierpolders-3231

Vloerverwarming laten leggen in Vierpolders

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Met een professional weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de berging / schuur, slaapkamer, badkamer, keuken, toilet, woonkamer. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste systemen zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, laminaat, tapijt, parket, tegels, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Vierpolders eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, e-mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post krijg je een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Brielle en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming installateurs regio Vierpolders

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is afhankelijk van velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming check je details over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Vierpolders.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, WTH, Technea, Therminon, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Vierpolders

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Vierpolders

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Vierpolders.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een duurzame wijze warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vierpolders schommelen tussen de €950,00 – €2125,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van meerdere factoren. Zo maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vierpolders (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€770 – €805
25 m2€875 – €1275€1150 – €1550
40 – 50 m2€2250 – €2750€2675 – €3225
60 – 65 m2€3750 – €4400€4200 – €4850
80 m2 +€5250 – €5700€5750 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, wapening, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Disclaimer: meerdere constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna verstrekken we stapsgewijs praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vierpolders? Onderstaand check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Heenvliet, Oostvoorne en Abbenbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Brielle ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.brielle.nl). Voor verduurzaming producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Vierpolders?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €850 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.750 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste model (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het gewenste model, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Middels gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vierpolders, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Allereerst kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3222, 3231, 3237.

Plaats een reactie