Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rijnsburg vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Rijnsburg? Het is een ingebouwde warmtebron die jouw vloer opwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten bieden wij veel info over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rijnsburg!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-rijnsburg-2231

Vloerverwarming laten leggen in Rijnsburg

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Zo ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, gang. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste installaties zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, tegels, vinyl, laminaat, linoleum, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Rijnsburg op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail delen wij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Katwijk en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming experts nabij Rijnsburg

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem is onderhevig aan allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema delen we nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Rijnsburg.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, AWB, Remeha, Vaillant, ATAG.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, e-Heat, Technea, Danfoss, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Rijnsburg

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Rijnsburg

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Rijnsburg.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rijnsburg komen uit tussen de €1225,00 tot €2300,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van velerlei onderdelen. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In het volgende blok vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rijnsburg (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€750 – €805
20 – 25 m2€875 – €1200€975 – €1525
50 m2€2225 – €2775€2675 – €3250
65 – 70 m2€3725 – €4500€4075 – €4850
80 – 90 m2€5100 – €5725€5550 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, wapening en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Disclaimer: diverse constructies geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een specialist of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna delen we stapsgewijs meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rijnsburg? In het onderstaande overzicht bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Noordwijkerhout, Leidschendam en De Zilk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Katwijk bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.katwijk.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Rijnsburg?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €825 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het soort product, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rijnsburg, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2230, 2231, 2232.

Plaats een reactie