Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Geffen vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Geffen? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal bieden wij handige informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Geffen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-geffen-5386

Vloerverwarming laten leggen in Geffen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. In die situatie heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, gang. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire soorten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, parket, linoleum, PVC, tegels, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Geffen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als je woonadres, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) bieden we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in s-Hertogenbosch en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Geffen

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In de volgende bullets lees je meer over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Geffen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Remeha, Intergas, Vaillant, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Technea, Warmup, Therminon, e-Heat0Geffen

  Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
  • Een korte reactietijd.
  • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Geffen

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Geffen.

 • Snelle en praktische methode.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Geffen liggen tussen de €1300,00 tot €2025,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. meerdere facetten. Boven alles is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de lijst hierna bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Geffen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €745€760 – €800
20 m2€900 – €1350€1050 – €1450
50 m2€2300 – €2800€2525 – €3250
60 – 70 m2€3725 – €4500€4175 – €4775
85 – 90 m2€5175 – €5700€5525 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Disclaimer: meerdere vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna vind je overzichtelijk extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Geffen? Op deze pagina tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Heesch, Nistelrode en Vinkel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente s-Hertogenbosch bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.s-hertogenbosch.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Geffen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €825 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.050 voor 100 m2. De prijs is afhankelijk van het geselecteerde systeem (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het soort model, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Geffen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5386.

Plaats een reactie