Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Reuver vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Reuver? Het is een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal verstrekken we bruikbare informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Reuver!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-reuver-5953

Vloerverwarming laten leggen in Reuver

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Met die beslissing ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan adviseren we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, gang, berging / schuur, badkamer, woonkamer, slaapkamer. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare installaties zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In veel situaties is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een betonvloer of vloerafwerking als tapijt, laminaat, PVC, linoleum, tegels, parket. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Reuver eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als je woonadres, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) krijg jij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Beesel en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming experts regio Reuver

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets vertellen we aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Reuver.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Bosch, Nefit, ATAG, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, e-Heat, Magnum, Danfoss, Warmup0Reuver

  Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Reuver

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Reuver.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Reuver variëren tussen de €1200,00 tot €2100,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei factoren. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve onderdelen die prijsbepalend zijn: het type systeem, de te verwarmen ruimte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Reuver (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€760 – €790
20 m2€825 – €1200€975 – €1450
40 – 45 m2€2350 – €2800€2500 – €3225
60 – 65 m2€3800 – €4350€4025 – €4800
80 – 90 m2€5175 – €5800€5550 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, wapening, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, verdeler en uurloon (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: diverse soorten zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of showroom. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het schema hierna verstrekken we stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Reuver? In het gedeelte hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Arcen, Horst en Lomm.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Beesel ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.beesel.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Reuver?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €750 voor 10 tot 20 m2 tot wel €6.550 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het gekozen systeem (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Reuver, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5953.

Plaats een reactie