Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heeze vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Heeze? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site check je nuttige informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heeze!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-heeze-5591

Vloerverwarming laten leggen in Heeze

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Met een professional heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld gang, slaapkamer, toilet, woonkamer, badkamer, berging / schuur. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste systemen zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een infrarood product ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, tapijt, linoleum, tegels, laminaat, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Heeze eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om jouw adres, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail bieden we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Heeze-Leende en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Heeze

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In de volgende bullets delen we handige informatie over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Heeze.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Bosch, ATAG, Nefit, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Magnum, Danfoss, Therminon, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Heeze

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Heeze

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Heeze.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Heeze kost globaal gezien tussen de €1000,00 tot €2050,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van velerlei onderdelen. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heeze (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€770 – €810
25 m2€875 – €1300€950 – €1600
40 – 50 m2€2350 – €2800€2600 – €3325
65 m2€3850 – €4500€4075 – €4900
80 m2 +€5175 – €5650€5575 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, verdeler, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: meerdere soorten zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema tref je kort en bondig praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heeze? In het gedeelte hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Westerhoven, Leende en Riethoven.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Heeze-Leende kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.heeze-leende.nl). Voor groene installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Heeze?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €825 voor 10 m2 tot om en nabij de €6.100 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het type model, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heeze, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5590, 5591.

Plaats een reactie