Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bitgum vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Bitgum? Vloerverwarming betreft een watergedragen of elektrisch systeem die in de vloer is gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform verstrekken we uitgebreide informatie over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bitgum!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-bitgum-9044

Vloerverwarming laten leggen in Bitgum

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Zo weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, berging / schuur, toilet, keuken, gang, woonkamer. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende types zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, parket, vinyl, tapijt, laminaat, tegels. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Bitgum zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail bieden wij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Waadhoeke en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven regio Bitgum

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het onderstaande blok vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model kan zeer interessant zijn. Vooral als er beperkte budgetten zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Bitgum.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Bosch, Intergas, Vaillant, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Danfoss, WTH, Therminon, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Bitgum

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Bitgum

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Bitgum.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een duurzame wijze verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bitgum liggen op gemiddeld €950,00 – €2325,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door velerlei werkzaamheden. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bitgum (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €730€760 – €795
20 – 25 m2€825 – €1225€975 – €1550
40 – 50 m2€2225 – €2775€2500 – €3400
70 m2€3725 – €4400€4075 – €4725
80 – 85 m2€5250 – €5750€5525 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, wapening, verdeler en arbeidskosten (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: diverse constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna lees je een toelichting / de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bitgum? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Berltsum, Bitgummole en Ingelum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Waadhoeke kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.waadhoeke.nl). Voor verduurzaming producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Bitgum?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.075 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.350 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door de geselecteerde installatie (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het gekozen model, de toplaag en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bitgum, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Hierbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9044.

Plaats een reactie