Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dongjum vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Dongjum? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina bieden wij alles over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Dongjum!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-dongjum-8808

Vloerverwarming laten leggen in Dongjum

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Door die keuze heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan adviseren we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan slaapkamer, woonkamer, gang, badkamer, toilet, keuken. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, PVC, parket, tapijt, vinyl, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Dongjum vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail delen wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Waadhoeke en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Dongjum

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok lees je aanvullende uitleg over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Vooral bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Dongjum.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Nefit, Vaillant, AWB, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Warmup, Magnum, WTH, e-Heat0Dongjum

  Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Dongjum

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Dongjum.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Dongjum kost globaal gezien tussen de €1275,00 – €2150,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. veel aspecten. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige factoren die de prijs bepalen: het soort systeem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dongjum (update zaterdag, 20 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€765 – €805
25 m2€800 – €1275€1025 – €1575
40 m2€2325 – €2750€2675 – €3375
60 – 70 m2€3775 – €4475€4025 – €4775
85 – 90 m2€5125 – €5800€5525 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat en arbeid (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: bepaalde afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de opsomming hieronder delen we samengevat praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dongjum? In het onderstaande overzicht vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Achlum, Boer en Hitzum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Waadhoeke is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.waadhoeke.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Dongjum?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €875 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.800 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het soort systeem (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het soort model, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dongjum, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Om te beginnen kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8808.

Plaats een reactie