Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eemdijk vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Eemdijk? Vloerverwarming betreft een populaire manier van verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd meer ruimte over in je huis! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site delen we nuttige informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Eemdijk!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-eemdijk-3754

Vloerverwarming laten leggen in Eemdijk

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. In die situatie weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, gang, woonkamer, toilet, keuken, berging / schuur. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een type verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare producten zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. Soms is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of vloerafwerking als tegels, PVC, parket, linoleum, tapijt, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Eemdijk vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief bieden we gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Bunschoten en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Eemdijk

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets delen we details over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Eemdijk.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, AWB, Nefit, Intergas, ATAG.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Technea, Magnum, Danfoss, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Eemdijk

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Eemdijk

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Eemdijk.

 • Snelle en praktische methode.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Eemdijk komen uit tussen de €925,00 tot €2150,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei zaken. Zo maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige facetten die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de lijst hierna verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eemdijk (update vrijdag, 24 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€770 – €805
25 m2€875 – €1200€1150 – €1575
40 – 50 m2€2325 – €2825€2625 – €3225
60 – 65 m2€3800 – €4500€4150 – €4700
85 – 90 m2€5175 – €5775€5600 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, tackerplaten, verdeler, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar en uurloon (provincie Utrecht).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: diverse vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of winkel. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna tref je samengevat praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eemdijk? Onderstaand check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Lage Vuursche, Soesterberg en Hollandsche Rading.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Bunschoten bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.bunschoten.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Eemdijk?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.075 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.350 voor een groter huis (100 m2). Het tarief kom tot stand door het soort model (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het type systeem, de toplaag en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eemdijk, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3754.

Plaats een reactie