Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Klimmen vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Klimmen? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft een stuk meer comfort in huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je nuttige informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Klimmen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-klimmen-6343

Vloerverwarming laten leggen in Klimmen

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Zo heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld toilet, badkamer, woonkamer, slaapkamer, keuken, berging / schuur. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen keuzes zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of vloerafwerking als PVC, tapijt, linoleum, tegels, vinyl, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Klimmen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om het adres van de woning, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post delen wij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Voerendaal en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven regio Klimmen

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder vertellen we aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Klimmen.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Remeha, Vaillant, AWB, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, WTH, Technea, Magnum, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Klimmen

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Klimmen

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Klimmen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een innovatieve manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Klimmen liggen tussen de €1225,00 tot €2325,00. De exacte kosten komen tot stand door diverse facetten. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de volgende weergave delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Klimmen (update woensdag, 24 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €730€775 – €790
20 m2€925 – €1275€1025 – €1600
45 – 50 m2€2225 – €2875€2625 – €3325
65 – 70 m2€3750 – €4425€4025 – €4800
80 – 85 m2€5225 – €5725€5750 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, wapening, draadmatten, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Tip: enkele soorten werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand tref je overzichtelijk extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Klimmen? In het onderstaande overzicht bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Hulsberg, Bocholtz en Schimmert.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Voerendaal is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.voerendaal.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Klimmen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €925 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €6.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het type product (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het soort systeem, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Klimmen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6343.

Plaats een reactie