Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haaren vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Haaren? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal bieden wij uitgebreide informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Haaren!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-haaren-5076

Vloerverwarming laten leggen in Haaren

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Met die beslissing weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de keuken, gang, woonkamer, toilet, slaapkamer, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen types zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tegels, parket, linoleum, laminaat, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Haaren alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om je woonadres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Per mail delen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Oisterwijk en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming vakmannen regio Haaren

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze heeft te maken met verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. Hieronder vind je aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Haaren.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, ATAG, Vaillant, Remeha, Nefit.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, WTH, Magnum, Danfoss, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Haaren

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Haaren

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Haaren.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een slimme manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Haaren liggen tussen de €925,00 – €2175,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van allerlei aspecten. Zo maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haaren (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€760 – €805
25 m2€925 – €1275€1000 – €1600
45 – 50 m2€2350 – €2825€2525 – €3250
60 – 70 m2€3850 – €4400€4025 – €4700
90 m2 +€5175 – €5650€5625 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, draadmatten, wapening, thermostaat, verdeler, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Advies: meerdere afwerkvloeren werken minder goed. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een specialist of showroom. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna bekijk je samengevat meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haaren? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Udenhout, Biest-Houtakker en Moergestel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Oisterwijk kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.haaren.nl). Voor duurzamere producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Haaren?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.325 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het geselecteerde systeem (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van de gekozen installatie, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haaren, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5076.

Plaats een reactie