Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heukelom vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Heukelom? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts delen we handige informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heukelom!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-heukelom-5066

Vloerverwarming laten leggen in Heukelom

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan specificeren in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, badkamer, keuken, berging / schuur, woonkamer, gang. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties zal een infrarood model ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, PVC, linoleum, laminaat, parket, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Heukelom eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals adresgegevens, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail sturen we gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Oisterwijk en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van populaire vloerverwarming specialisten regio Heukelom

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het onderstaande blok vertellen we details over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Heukelom.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Remeha, Nefit, Vaillant, ATAG.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, WTH, e-Heat, Therminon, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Heukelom

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Heukelom

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Heukelom.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Heukelom liggen rond de €975,00 tot €2225,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door allerlei facetten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve keuzes die prijsbepalend zijn: het type installatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heukelom (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€760 – €805
20 m2€925 – €1300€1075 – €1450
40 – 45 m2€2200 – €2750€2575 – €3400
60 – 70 m2€3750 – €4350€4175 – €4775
80 – 90 m2€5100 – €5800€5550 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, wapening, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Tip: bepaalde vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna lees je in het kort extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heukelom? Onderstaand tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Raamsdonksveer, Moergestel en Hooge Zwaluwe.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Oisterwijk bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.oisterwijk.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Heukelom?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.350 voor 10 m2 tot wel €5.750 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het gewenste model (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het gekozen systeem, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heukelom, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5059, 5066.

Plaats een reactie