Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noordwijkerhout vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Noordwijkerhout? Vloerverwarming is een zeer zuinig verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site lees je alles over de diverse soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Noordwijkerhout!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-noordwijkerhout-2210

Vloerverwarming laten leggen in Noordwijkerhout

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Zo weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de gang, toilet, berging / schuur, slaapkamer, badkamer, woonkamer. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste types zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. In kleinere huisjes is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, vinyl, laminaat, tapijt, linoleum, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Noordwijkerhout eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon ontvang je kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Noordwijk en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming experts nabij Noordwijkerhout

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. Hieronder bekijk je details over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Noordwijkerhout.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, AWB, Nefit, Intergas, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Warmup, e-Heat, Therminon, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Noordwijkerhout

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Noordwijkerhout

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Noordwijkerhout.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een voordelige manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Noordwijkerhout kost globaal gezien tussen de €1175,00 tot €1875,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. veel aspecten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noordwijkerhout (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€775 – €780
25 m2€925 – €1350€1050 – €1450
50 m2€2350 – €2900€2550 – €3350
65 – 70 m2€3750 – €4375€4125 – €4800
80 – 85 m2€5225 – €5800€5550 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, wapening, verdeler, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Notitie: diverse types geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna verstrekken we samengevat meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noordwijkerhout? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Sassenheim, Voorhout en Lisserbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Noordwijk bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.noordwijk.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Noordwijkerhout?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €900 voor 10-15 m2 tot zeker €6.250 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het soort installatie (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van de gekozen installatie, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noordwijkerhout, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2191, 2210, 2211, 2212.

Plaats een reactie