Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gelderswoude vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Gelderswoude? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we handige informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Gelderswoude!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-gelderswoude-2735

Vloerverwarming laten leggen in Gelderswoude

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Met die beslissing weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld badkamer, woonkamer, slaapkamer, gang, keuken, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende types zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als vinyl, linoleum, parket, PVC, tapijt, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Gelderswoude eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om adresgegevens, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post delen wij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Zoeterwoude en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming specialisten regio Gelderswoude

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt hangt af van een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In het volgende schema tref je meer info over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Gelderswoude.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Intergas, Nefit, Vaillant, Bosch.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Technea, e-Heat, WTH, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Gelderswoude

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Gelderswoude

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Gelderswoude.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Gelderswoude liggen tussen de €925,00 tot €2500,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van velerlei zaken. Om te beginnen maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige aspecten die de prijzen bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In het volgende schema verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gelderswoude (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €745€760 – €785
25 m2€825 – €1225€1100 – €1500
40 – 50 m2€2225 – €2875€2500 – €3375
60 – 70 m2€3750 – €4425€4200 – €4775
85 m2 +€5200 – €5750€5500 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, verdeler, wapening, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Advies: enkele vloertypes geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het schema hierna lees je samengevat meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gelderswoude? Onderstaand tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in s-Gravenzande, Moerkapelle en Poeldijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Zoeterwoude is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.zoeterwoude.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Gelderswoude?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €975 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.650 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het soort product (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het geselecteerde product, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gelderswoude, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2735.

Plaats een reactie