Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Glind vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in De Glind? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website lees je alles over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Glind!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-de-glind-3794

Vloerverwarming laten leggen in De Glind

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. In die situatie is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder vertellen we je in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, berging / schuur, gang, keuken, toilet, woonkamer. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen installaties zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, tegels, linoleum, vinyl, PVC, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in De Glind vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon bieden we kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Barneveld en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs regio De Glind

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets delen we handige informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in De Glind.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Remeha, ATAG, Nefit, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Warmup, Technea, Magnum, Therminon0De Glind

  Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

  • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
  • Relatief gemakkelijk te leggen.
  • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in De Glind

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in De Glind.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een slimme wijze verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in De Glind schommelen tussen de €1150,00 tot €1850,00. De definitieve prijzen worden bepaald door velerlei werkzaamheden. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige factoren die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de volgende tabel kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Glind (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €745€750 – €795
20 – 25 m2€900 – €1225€1000 – €1600
45 – 50 m2€2300 – €2850€2675 – €3375
65 m2€3825 – €4450€4075 – €4800
80 m2 +€5200 – €5800€5650 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, wapening, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten en uurloon (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Disclaimer: diverse soorten zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave tref je een toelichting / extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Glind? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Zwartebroek, Hoogland en Terschuur.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Barneveld krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.barneveld.nl). Voor duurzame maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in De Glind?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €925 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.050 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het soort model (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Glind, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3794.

Plaats een reactie