Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Elspeet vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Elspeet? Vloerverwarming is een zeer zuinig verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website vind je alles over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Elspeet!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-elspeet-8075

Vloerverwarming laten leggen in Elspeet

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Met die beslissing is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan gang, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, badkamer, toilet. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste soorten zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, tapijt, vinyl, PVC, parket, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Elspeet vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail bieden wij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Nunspeet en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten nabij Elspeet

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en budget. In onderstaande opsomming bieden we handige informatie over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Elspeet.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Remeha, Bosch, AWB, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, WTH, Danfoss, Technea, Magnum0Elspeet

  De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Een korte reactietijd.
  • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Elspeet

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Elspeet.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Elspeet schommelen tussen de €1075,00 – €2425,00. De precieze kosten hangen af van allerlei facetten. Ten eerste maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Elspeet (update zaterdag, 20 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €735€765 – €800
25 m2€950 – €1200€975 – €1500
40 – 50 m2€2300 – €2900€2675 – €3325
70 m2€3850 – €4500€4075 – €4850
80 m2 +€5125 – €5750€5500 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, noppenplaten, wapening, verdeler, pompschakelaar, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Advies: diverse vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave verstrekken we in het kort extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Elspeet? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Zwartsluis, Vierhouten en Hasselt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Nunspeet bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.nunspeet.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Elspeet?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €725 voor 15 m2 tot wel €6.150 voor een groter huis (100 m2). De prijs kom tot stand door het geselecteerde model (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het type systeem, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Elspeet, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8075.

Plaats een reactie