Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lierop vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Lierop? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina vind je nuttige informatie over de meest toegepaste typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Lierop!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-lierop-5715

Vloerverwarming laten leggen in Lierop

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Zodoende weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan verhelderen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan slaapkamer, badkamer, keuken, toilet, woonkamer, gang. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, PVC, linoleum, tapijt, laminaat, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Lierop alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon bieden we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Someren en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Lierop

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna bekijk je meer informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept kan zeer interessant zijn. Vooral bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Lierop.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Relatief snel te leggen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Vaillant, Bosch, Remeha, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Danfoss, Warmup, Technea, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Lierop

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een korte reactietijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Lierop

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Lierop.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Lierop liggen tussen de €1050,00 – €1925,00. De definitieve prijzen komen tot stand door allerlei werkzaamheden. Allereerst maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lierop (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€775 – €785
25 m2€800 – €1225€1050 – €1575
45 m2€2275 – €2800€2675 – €3275
60 – 70 m2€3775 – €4475€4050 – €4850
85 m2 +€5175 – €5700€5675 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, wapening, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Advies: enkele types hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand vind je overzichtelijk extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lierop? In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Geldrop, Ommel en Leende.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Someren krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.someren.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Lierop?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.000 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.350 voor 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het soort model (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het soort model, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lierop, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5715.

Plaats een reactie