Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lage Vuursche vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Lage Vuursche? Dit is een type verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal bieden wij praktische informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lage Vuursche!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-lage-vuursche-3749

Vloerverwarming laten leggen in Lage Vuursche

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Op die manier weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder specificeren in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de toilet, keuken, badkamer, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen types zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, vinyl, tegels, tapijt, linoleum, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Lage Vuursche op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) ontvang jij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Baarn en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming specialisten regio Lage Vuursche

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem komt tot stand door verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok vertellen we meer uitleg over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Lage Vuursche.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Nefit, ATAG, Remeha, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Therminon, e-Heat, Warmup, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Lage Vuursche

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Lage Vuursche

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Lage Vuursche.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lage Vuursche liggen tussen de €1025,00 – €2200,00. De precieze kosten komen tot stand door meerdere onderdelen. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In het volgende blok tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lage Vuursche (update maandag, 27 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€770 – €795
25 m2€825 – €1300€975 – €1450
40 m2€2350 – €2800€2675 – €3225
60 m2€3825 – €4400€4025 – €4875
85 m2 +€5225 – €5750€5700 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, wapening, noppenplaten en uurloon (provincie Utrecht).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Disclaimer: bepaalde types hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna delen we kort en bondig aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lage Vuursche? In het schema hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Maartensdijk, Bunschoten-Spakenburg en Groenekan.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Baarn is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.baarn.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Lage Vuursche?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.100 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.500 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt beïnvloed door het soort installatie (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het soort product, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Door vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lage Vuursche, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3749.

Plaats een reactie