Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Reusel vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Reusel? Vloerverwarming betreft een een lage temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we praktische informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Reusel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-reusel-5541

Vloerverwarming laten leggen in Reusel

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld gang, woonkamer, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, keuken. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende installaties zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een betonvloer of vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, tapijt, tegels, laminaat, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Reusel op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post sturen wij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Reusel-De Mierden en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten nabij Reusel

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. Hieronder tref je aanvullende details over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt meer en meer toegepast. We zien het met name als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Reusel.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, e-Heat, Danfoss, Warmup, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Reusel

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Reusel

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Reusel.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een voordelige manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Reusel komen uit tussen de €950,00 tot €2025,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. allemaal factoren. Boven alles maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Reusel (update zaterdag, 13 april 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €730€750 – €800
25 m2€900 – €1250€975 – €1450
50 m2€2300 – €2850€2500 – €3225
60 m2€3725 – €4475€4150 – €4875
80 m2 +€5250 – €5775€5600 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, verdeler en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Disclaimer: bepaalde types geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of showroom. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna tref je overzichtelijk de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Reusel? Op deze pagina tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Casteren, Riethoven en Hoogeloon.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Reusel-De Mierden bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.reuseldemierden.nl). Voor duurzamere installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Reusel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.175 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.050 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs is afhankelijk van de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het geselecteerde systeem, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Reusel, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5540, 5541.

Plaats een reactie