Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hulsel vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Hulsel? Het is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina delen we handige informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hulsel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-hulsel-5096

Vloerverwarming laten leggen in Hulsel

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. In die situatie weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan delen we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de gang, woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken, toilet. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende modellen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, tegels, linoleum, laminaat, parket, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Hulsel eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om adresgegevens, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief ontvang je 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Reusel-De Mierden en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Hulsel

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In onderstaande opsomming check je meer info over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Hulsel.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Intergas, AWB, ATAG, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, e-Heat, Danfoss, WTH, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hulsel

Een elektrische installatie werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Hulsel

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Hulsel.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hulsel schommelen tussen de €1225,00 – €2325,00. De precieze kosten komen tot stand door veel aspecten. Zo zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hulsel (update zondag, 21 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€770 – €790
25 m2€925 – €1275€1000 – €1650
45 m2€2200 – €2825€2550 – €3200
65 m2€3800 – €4450€4050 – €4725
80 m2 +€5100 – €5725€5725 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, verdeler, draadmatten, thermostaat, wapening, noppenplaten en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Notitie: diverse constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema lees je samengevat extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hulsel? In het onderstaande overzicht delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Lage Mierde, s Gravenmoer en Oost West en Middelbeers.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Reusel-De Mierden is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.reuseldemierden.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hulsel?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €875 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.100 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het type installatie (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het geselecteerde systeem, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hulsel, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5096.

Plaats een reactie