Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lage Mierde vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Lage Mierde? Het gaat om een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je nuttige informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lage Mierde!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-lage-mierde-5094

Vloerverwarming laten leggen in Lage Mierde

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Door die keuze weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de toilet, keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer, gang. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare installaties zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, vinyl, linoleum, PVC, parket, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Lage Mierde op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals jouw adres, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Per mail bieden wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Reusel-De Mierden en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming vakmannen nabij Lage Mierde

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In de lijst hierna vertellen we meer details over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Lage Mierde.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Bosch, ATAG, Nefit, Remeha.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Warmup, Technea, Therminon, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Lage Mierde

Een elektrische installatie werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Lage Mierde

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Lage Mierde.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Lage Mierde variëren tussen de €950,00 tot €2025,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van velerlei werkzaamheden. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante keuzes die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In onderstaande weergave verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lage Mierde (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€765 – €790
25 m2€800 – €1200€975 – €1525
50 m2€2225 – €2850€2650 – €3300
70 m2€3825 – €4425€4150 – €4800
80 – 90 m2€5200 – €5700€5525 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, wapening, verdeler, thermostaat, draadmatten, noppenplaten en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Belangrijk: diverse types werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder delen we overzichtelijk praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lage Mierde? Hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Haghorst, Hooge Mierde en Diessen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Reusel-De Mierden ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.reuseldemierden.nl). Voor verduurzaming producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Lage Mierde?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €900 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.450 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het gekozen product (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het gekozen product, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lage Mierde, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5094.

Plaats een reactie