Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hooge Mierde vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Hooge Mierde? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site vertellen we je bruikbare informatie over de bekendste typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hooge Mierde!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-hooge-mierde-5095

Vloerverwarming laten leggen in Hooge Mierde

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Daardoor weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de keuken, woonkamer, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, gang. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, tapijt, tegels, vinyl, PVC, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Hooge Mierde op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon sturen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Reusel-De Mierden en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming experts nabij Hooge Mierde

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. Hieronder lees je bruikbare informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Hooge Mierde.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Nefit, ATAG, Remeha, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Danfoss, Magnum, WTH, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hooge Mierde

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Hooge Mierde

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Hooge Mierde.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een voordelige manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hooge Mierde liggen tussen de €1300,00 – €2425,00. De geldende tarieven worden bepaald door diverse werkzaamheden. Zo wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de volgende tabel verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hooge Mierde (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€765 – €780
20 – 25 m2€900 – €1300€1100 – €1625
40 – 50 m2€2250 – €2900€2675 – €3300
65 – 70 m2€3725 – €4350€4175 – €4800
90 m2 +€5225 – €5650€5500 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, draadmatten en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: bepaalde constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenverkoper. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave lees je een toelichting / praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hooge Mierde? In het gedeelte hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Oost West en Middelbeers, Hulsel en Haghorst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Reusel-De Mierden ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.reuseldemierden.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hooge Mierde?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.375 voor 15 m2 tot om en nabij de €6.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het gewenste model (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het soort systeem, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hooge Mierde, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5095.

Plaats een reactie