Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schipluiden vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Schipluiden? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je veel info over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Schipluiden!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-schipluiden-2636

Vloerverwarming laten leggen in Schipluiden

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Zodoende weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, toilet, keuken, berging / schuur, gang, slaapkamer. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste keuzes zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, tegels, parket, laminaat, linoleum, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Schipluiden zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Midden-Delfland en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Schipluiden

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming vertellen we meer info over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Schipluiden.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Bosch, Nefit, AWB, Remeha.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Danfoss, Technea, Magnum, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Schipluiden

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een korte reactietijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Schipluiden

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Schipluiden.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een slimme wijze warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Schipluiden variëren tussen de €1125,00 tot €1850,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. veel zaken. Zo zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schipluiden (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €740€770 – €795
20 m2€925 – €1250€975 – €1550
40 m2€2250 – €2750€2525 – €3225
60 – 65 m2€3775 – €4350€4150 – €4825
80 m2 +€5200 – €5750€5625 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, wapening, pompschakelaar en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: meerdere constructies zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een expert of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna tref je kort en bondig meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schipluiden? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Woubrugge, Pijnacker en Zwammerdam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Midden-Delfland is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.middendelfland.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Schipluiden?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.375 voor 15 m2 tot zo’n €5.950 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het type model, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schipluiden, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2636.

Plaats een reactie