Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Delfgauw vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Delfgauw? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website vertellen we je nuttige informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Delfgauw!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-delfgauw-2645

Vloerverwarming laten leggen in Delfgauw

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. In dat geval weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder omlijnen we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan keuken, gang, woonkamer, berging / schuur, toilet, badkamer. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste installaties zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of vloerafwerking als tapijt, linoleum, tegels, parket, vinyl, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Delfgauw vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail sturen we een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Pijnacker-Nootdorp en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming installateurs nabij Delfgauw

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze komt tot stand door jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming check je meer informatie over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Delfgauw.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, AWB, Intergas, Remeha, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Magnum, Danfoss, Therminon, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Delfgauw

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Delfgauw

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Delfgauw.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een slimme manier verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Delfgauw liggen rond de €1225,00 – €2475,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van allemaal facetten. Om te beginnen is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Delfgauw (update zaterdag, 15 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €735€750 – €785
20 – 25 m2€800 – €1350€950 – €1625
45 – 50 m2€2275 – €2850€2550 – €3250
60 – 70 m2€3775 – €4400€4100 – €4875
85 m2 +€5150 – €5650€5650 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, verdeler, wapening, tackerplaten, thermostaat, draadmatten en uurloon (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Belangrijk: sommige vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of showroom. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder bieden we overzichtelijk de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Delfgauw? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Schipluiden, Berkel en Rodenrijs en Nootdorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Pijnacker-Nootdorp heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.pijnacker-nootdorp.nl). Voor hernieuwbare producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Delfgauw?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.350 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.750 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het soort product (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het soort product, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Delfgauw, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2645.

Plaats een reactie