Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Zilk vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in De Zilk? Dit is een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal vertellen we je praktische informatie over de diverse typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in De Zilk!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-de-zilk-2191

Vloerverwarming laten leggen in De Zilk

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Op die manier mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan woonkamer, keuken, badkamer, toilet, gang, berging / schuur. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare types zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, tegels, laminaat, parket, PVC, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in De Zilk op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail bieden wij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Noordwijk en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven omgeving De Zilk

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze wordt bepaald door jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder vind je details over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt steeds populairder. Dit is met name interessant bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in De Zilk.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Relatief snel te leggen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Remeha, Bosch, Intergas, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, e-Heat, Danfoss, Technea, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in De Zilk

Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in De Zilk

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in De Zilk.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in De Zilk schommelen tussen de €1050,00 – €2150,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. meerdere zaken. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Zilk (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€750 – €800
25 m2€875 – €1250€1150 – €1475
40 – 50 m2€2275 – €2750€2675 – €3300
65 m2€3775 – €4450€4075 – €4825
80 – 90 m2€5125 – €5750€5550 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, wapening, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Tip: bepaalde constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of showroom. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema lees je in het kort de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Zilk? In het schema hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Lisserbroek, Noordwijkerhout en Kaag.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Noordwijk is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.noordwijk.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in De Zilk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €900 voor 10-15 m2 tot zeker €5.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het gekozen systeem (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het soort model, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Mede door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Zilk, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2190, 2191.

Plaats een reactie