Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Raamsdonksveer vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Raamsdonksveer? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten ontdek je praktische informatie over de actuele typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Vandaag al een keuze maken? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Raamsdonksveer!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-raamsdonksveer-4941

Vloerverwarming laten leggen in Raamsdonksveer

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Daardoor ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder vertellen we je kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld toilet, keuken, badkamer, berging / schuur, gang, slaapkamer. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste modellen zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een basis dekvloer of vloerafwerking als parket, tegels, linoleum, laminaat, vinyl, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Raamsdonksveer eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om je woonadres, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail sturen we een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Geertruidenberg en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs omgeving Raamsdonksveer

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets vertellen we meer over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Raamsdonksveer.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, ATAG, AWB, Vaillant, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Therminon, Danfoss, Warmup, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Raamsdonksveer

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Raamsdonksveer

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Raamsdonksveer.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Raamsdonksveer liggen op gemiddeld €1075,00 tot €2500,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van veel facetten. Boven alles is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve facetten die de prijzen bepalen: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In het volgende schema vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Raamsdonksveer (update zondag, 21 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€775 – €805
20 – 25 m2€875 – €1275€1000 – €1650
40 – 50 m2€2325 – €2900€2600 – €3325
70 m2€3825 – €4350€4025 – €4750
90 m2 +€5100 – €5675€5575 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Belangrijk: diverse constructies geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave delen we samengevat aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Raamsdonksveer? Onderstaand tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Lage Zwaluwe, Berkel-Enschot en Made.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Geertruidenberg krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.geertruidenberg.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Raamsdonksveer?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.350 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het gekozen systeem (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het geselecteerde systeem, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Raamsdonksveer, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4940, 4941, 4942.

Plaats een reactie