Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hierden vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Hierden? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten verstrekken we alles over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Hierden!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-hierden-3849

Vloerverwarming laten leggen in Hierden

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Zo mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, slaapkamer, gang, woonkamer, keuken, toilet. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire installaties zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Soms kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, vinyl, PVC, laminaat, tapijt, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Hierden eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Harderwijk en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming installateurs nabij Hierden

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna vind je meer details over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Hierden.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Remeha, AWB, Bosch, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Therminon, Danfoss, Magnum, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Hierden

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Hierden

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Hierden.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw huis op een slimme manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hierden komen uit tussen de €1250,00 – €2375,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van allerlei onderdelen. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hierden (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€755 – €795
25 m2€850 – €1300€1025 – €1650
45 m2€2325 – €2875€2650 – €3275
65 m2€3825 – €4400€4050 – €4900
85 – 90 m2€5225 – €5725€5550 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, verdeler, thermostaat, noppenplaten, wapening, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Advies: bepaalde soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna tref je stapsgewijs aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hierden? In de tabel hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Stoutenburg, Nijkerkerveen en Hooglanderveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Harderwijk is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.harderwijk.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Hierden?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.450 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het gekozen model (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het soort installatie, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hierden, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3849.

Plaats een reactie