Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oud-Beijerland vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Oud-Beijerland? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal vertellen we je alles over de hedendaagse typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Oud-Beijerland!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-oud-beijerland-3261

Vloerverwarming laten leggen in Oud-Beijerland

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Weergave van de woning

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de keuken, woonkamer, slaapkamer, toilet, badkamer, berging / schuur. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende systemen zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, tapijt, laminaat, parket, PVC. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Oud-Beijerland zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, e-mail en telefoonnummer. Via de computer of telefoon sturen we een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hoeksche Waard en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van ervaren vloerverwarming specialisten regio Oud-Beijerland

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de volgende bullets check je meer informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Oud-Beijerland.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Bosch, Vaillant, Nefit, AWB.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, WTH, Warmup, Technea, Magnum0Oud-Beijerland

  Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Oud-Beijerland

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Oud-Beijerland.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een duurzame manier behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oud-Beijerland komen uit tussen de €1000,00 tot €2150,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van diverse facetten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele onderdelen die de prijzen bepalen: het type vloerverwarming, de grootte van de ruimte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oud-Beijerland (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €745€765 – €805
25 m2€800 – €1325€1025 – €1575
45 – 50 m2€2350 – €2800€2675 – €3400
65 – 70 m2€3850 – €4375€4025 – €4900
80 – 85 m2€5150 – €5650€5625 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, wapening, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Advies: sommige vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna check je stapsgewijs praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oud-Beijerland? In het gedeelte hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Oude-Tonge, Nieuw-Beijerland en Ooltgensplaat.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Hoeksche Waard is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehw.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oud-Beijerland?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €950 voor 10 m2 tot zeker €5.800 voor 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het type installatie (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het type model, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oud-Beijerland, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3260, 3261, 3262, 3263.

Plaats een reactie