Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hulten vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Hulten? Vloerverwarming is een type verwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten check je handige informatie over de diverse soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Hulten!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-hulten-5125

Vloerverwarming laten leggen in Hulten

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Zodoende heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan specificeren in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan toilet, woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer, gang. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, tegels, laminaat, vinyl, parket, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Hulten op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals jouw adres, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) sturen wij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Gilze en Rijen en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Hulten

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna vind je meer info over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Hulten.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Intergas, Vaillant, AWB, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, e-Heat, Warmup, Therminon, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Hulten

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Hulten

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Hulten.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een slimme manier verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hulten variëren tussen de €1200,00 – €2125,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere zaken. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige keuzes die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, de grootte van de ruimte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hulten (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €735€760 – €790
20 – 25 m2€900 – €1250€1050 – €1550
40 m2€2350 – €2775€2525 – €3200
60 m2€3825 – €4500€4175 – €4750
85 – 90 m2€5175 – €5700€5750 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, verdeler, thermostaat, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: sommige constructies hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave tref je een toelichting / aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hulten? In de tabel hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Rijen, Gilze en Castelre.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Gilze en Rijen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gilzerijen.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Hulten?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €950 voor 10-15 m2 tot zo’n €6.150 voor 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het geselecteerde product (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het gekozen product, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hulten, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5125.

Plaats een reactie