Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Goëngahuizen vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Goëngahuizen? Het gaat om een type verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site vertellen we je alles over de populaire typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Goëngahuizen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-goengahuizen-8497

Vloerverwarming laten leggen in Goëngahuizen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Daardoor is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, berging / schuur, keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare keuzes zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, PVC, laminaat, linoleum, tegels, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Goëngahuizen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief sturen wij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Smallingerland en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven nabij Goëngahuizen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en budget. In onderstaande opsomming vind je aanvullende details over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model kan zeer interessant zijn. We zien het met name als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Goëngahuizen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Intergas, Nefit, Vaillant, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Technea, WTH, Warmup, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Goëngahuizen

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Goëngahuizen

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Goëngahuizen.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Goëngahuizen komen uit tussen de €1175,00 – €2050,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. veel facetten. Allereerst is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Goëngahuizen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€760 – €795
25 m2€800 – €1275€975 – €1650
40 – 45 m2€2225 – €2775€2575 – €3375
70 m2€3850 – €4350€4175 – €4750
90 m2 +€5225 – €5700€5600 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, thermostaat, wapening, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Notitie: enkele soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave vind je een toelichting / de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Goëngahuizen? In de tabel hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Terherne, Joure en Akkrum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Smallingerland kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.smallingerland.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Goëngahuizen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.375 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het soort installatie (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het soort product, de afwerking en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Goëngahuizen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8497.

Plaats een reactie