Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bornerbroek vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Bornerbroek? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site bieden wij bruikbare informatie over de huidige soorten vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bornerbroek!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-bornerbroek-7627

Vloerverwarming laten leggen in Bornerbroek

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Met een professional is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de gang, badkamer, berging / schuur, toilet, keuken, slaapkamer. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen modellen zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, laminaat, tapijt, tegels, parket, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Bornerbroek zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, e-mail en telefoonnummer. Per mail sturen wij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Almelo en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van goede vloerverwarming specialisten nabij Bornerbroek

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In onderstaande opsomming tref je aanvullende informatie over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds populairder. In situaties bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Bornerbroek.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, e-Heat, Therminon, Warmup, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Bornerbroek

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Bornerbroek

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Bornerbroek.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een goedkope manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bornerbroek kost globaal gezien tussen de €1300,00 – €2300,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van allerlei aspecten. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige zaken die de totaalprijs bepalen: het type installatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In het volgende schema kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bornerbroek (update zondag, 21 april 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€755 – €805
20 – 25 m2€925 – €1250€1075 – €1550
50 m2€2350 – €2775€2600 – €3375
65 m2€3850 – €4450€4150 – €4825
80 – 90 m2€5250 – €5675€5525 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Overijssel).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Tip: bepaalde types werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna lees je kort en bondig extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bornerbroek? In het onderstaande overzicht vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Zenderen, Ootmarsum en Harbrinkhoek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Almelo is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.almelo.nl). Voor vergroenings producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Bornerbroek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.200 voor 15 m2 tot zeker €5.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het type systeem (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het soort installatie, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bornerbroek, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. In die situatie zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7627.

Plaats een reactie