Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nijkerkerveen vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Nijkerkerveen? Dit is een comfortabele verwarming die in de vloer is gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts lees je nuttige informatie over de actuele vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nijkerkerveen!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-nijkerkerveen-3871

Vloerverwarming laten leggen in Nijkerkerveen

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Zodoende weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld badkamer, slaapkamer, berging / schuur, keuken, woonkamer, toilet. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals parket, linoleum, tegels, PVC, laminaat, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Nijkerkerveen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Nijkerk en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven nabij Nijkerkerveen

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze is onderhevig aan meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming vertellen we aanvullende info over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Nijkerkerveen.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Intergas, ATAG, Remeha, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Magnum, Technea, Warmup, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Nijkerkerveen

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Nijkerkerveen

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Nijkerkerveen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een duurzame wijze warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nijkerkerveen schommelen tussen de €1050,00 – €1975,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere aspecten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In het volgende schema tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nijkerkerveen (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€770 – €800
25 m2€925 – €1225€1150 – €1650
40 – 50 m2€2325 – €2825€2575 – €3350
60 m2€3725 – €4400€4150 – €4775
80 – 85 m2€5175 – €5775€5650 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, wapening, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Advies: meerdere vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna delen we kort en bondig praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nijkerkerveen? In het onderstaande overzicht tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Stoutenburg Noord, Hoevelaken en Stoutenburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Nijkerk is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.nijkerk.eu/). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Nijkerkerveen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.100 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.050 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het gekozen product (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met de gewenste installatie, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nijkerkerveen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3864, 3871.

Plaats een reactie