Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Soesterberg vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Soesterberg? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform ontdek je nuttige informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Soesterberg!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-soesterberg-3769

Vloerverwarming laten leggen in Soesterberg

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Daardoor is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de slaapkamer, berging / schuur, gang, badkamer, keuken, woonkamer. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen modellen zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, linoleum, vinyl, laminaat, tegels, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Soesterberg zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om jouw adres, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail krijg je gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Soest en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Soesterberg

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. Hieronder vertellen we aanvullende informatie over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Soesterberg.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Intergas, Vaillant, ATAG, AWB.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Warmup, Danfoss, Magnum, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Soesterberg

De elektrische variant werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Soesterberg

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Soesterberg.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een duurzame manier behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Soesterberg schommelen tussen de €925,00 – €2400,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal zaken. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve aspecten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Soesterberg (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€770 – €780
20 – 25 m2€800 – €1225€1100 – €1650
40 m2€2250 – €2750€2550 – €3275
60 – 65 m2€3700 – €4475€4175 – €4800
80 – 90 m2€5225 – €5800€5550 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, verdeler en arbeid (provincie Utrecht).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: sommige constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of vloerenwinkel. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna verstrekken we een toelichting / extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Soesterberg? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Bunschoten-Spakenburg, Kootwijkerbroek en Lage Vuursche.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Soest is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.soest.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Soesterberg?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.100 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.450 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gekozen product (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het gewenste product, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Soesterberg, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3769.

Plaats een reactie