Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Aadorp vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Aadorp? Dit is een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal delen we praktische informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Aadorp!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-aadorp-7611

Vloerverwarming laten leggen in Aadorp

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Met een professional is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de toilet, keuken, woonkamer, badkamer, berging / schuur, slaapkamer. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende systemen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, laminaat, parket, tapijt, vinyl, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Aadorp vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om het adres van de woning, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) delen we kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Almelo en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Aadorp

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem wordt bepaald door een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In het volgende schema lees je praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Aadorp.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Remeha, AWB, ATAG, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Danfoss, Therminon, Warmup, Technea0Aadorp

  Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Aadorp

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Aadorp.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw plek op een slimme wijze behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Aadorp liggen op gemiddeld €1250,00 tot €2500,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van diverse zaken. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Aadorp (update zondag, 14 april 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€755 – €810
20 – 25 m2€950 – €1200€950 – €1525
40 – 45 m2€2275 – €2750€2700 – €3400
65 m2€3750 – €4475€4200 – €4800
80 – 90 m2€5250 – €5700€5750 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, thermostaat, verdeler, tackerplaten, draadmatten, wapening en arbeid (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Let op: sommige vloeren geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok vind je samengevat de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Aadorp? In de tabel hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Rossum, Mariaparochie en Weerselo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Almelo kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.almelo.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Aadorp?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €950 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.900 voor 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het type product (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het type product, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Aadorp, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7611.

Plaats een reactie