Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stoutenburg vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Stoutenburg? Dit is een vorm van centrale verwarming die in de vloer is gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts bieden wij praktische informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Stoutenburg!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-stoutenburg-3835

Vloerverwarming laten leggen in Stoutenburg

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Op die manier weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de keuken, slaapkamer, toilet, badkamer, gang, woonkamer. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare producten zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een oude dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, PVC, tegels, parket, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Stoutenburg op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan het adres van de woning, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Per mail ontvang jij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Leusden en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming installatiebedrijven nabij Stoutenburg

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is heeft te maken met allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het onderstaande blok check je details over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Stoutenburg.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, AWB, Vaillant, Remeha, Nefit.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Warmup, Magnum, e-Heat, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Stoutenburg

Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Stoutenburg

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Stoutenburg.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Stoutenburg schommelen tussen de €925,00 tot €2000,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. diverse werkzaamheden. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante aspecten die de prijzen bepalen: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stoutenburg (update zaterdag, 15 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€750 – €785
20 m2€950 – €1325€1075 – €1550
50 m2€2275 – €2775€2675 – €3200
60 – 65 m2€3700 – €4400€4175 – €4800
85 m2 +€5175 – €5725€5650 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, wapening, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Utrecht).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Advies: sommige soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een vakman of winkel. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema delen we overzichtelijk de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stoutenburg? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Hoogland, Stoutenburg Noord en De Glind.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Leusden is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.leusden.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Stoutenburg?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.350 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan de gekozen installatie, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stoutenburg, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3835.

Plaats een reactie