Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vinkenbuurt vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Vinkenbuurt? Vloerverwarming betreft een watergedragen of elektrisch systeem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd meer ruimte over in je huis! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal check je handige informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vinkenbuurt!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-vinkenbuurt-7739

Vloerverwarming laten leggen in Vinkenbuurt

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de toilet, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, keuken, gang. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen producten zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan alleen een dekvloer of vloerafwerking als PVC, laminaat, linoleum, tegels, vinyl, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Vinkenbuurt eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Zoals adresgegevens, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail krijg jij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Ommen en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven regio Vinkenbuurt

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is heeft te maken met jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de maximale kosten. In het volgende schema vertellen we meer over de relevante systemen en hun voordelen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Vinkenbuurt.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Nefit, ATAG, Bosch, Vaillant.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Therminon, Technea, WTH, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Vinkenbuurt

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Vinkenbuurt

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Vinkenbuurt.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een innovatieve manier opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Vinkenbuurt schommelen tussen de €1000,00 – €2325,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal aspecten. Boven alles maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele facetten die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de tabel hieronder vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vinkenbuurt (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€760 – €810
25 m2€950 – €1250€1000 – €1475
45 – 50 m2€2250 – €2775€2700 – €3225
60 m2€3775 – €4400€4000 – €4700
85 m2 +€5200 – €5725€5650 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Belangrijk: bepaalde constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of vloerenwinkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok check je samengevat aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vinkenbuurt? In het gedeelte hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Stegeren, Dalen en Beerze.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Ommen is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.ommen.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Vinkenbuurt?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.000 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.400 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het gewenste systeem (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het gekozen model, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vinkenbuurt, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7739.

Plaats een reactie