Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Voorthuizen vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Voorthuizen? Het is een zuinige manier van verwarmen die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten bekijk je bruikbare informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Voorthuizen!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-voorthuizen-3781

Vloerverwarming laten leggen in Voorthuizen

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. In dat geval heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan delen we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de berging / schuur, gang, keuken, badkamer, woonkamer, toilet. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende keuzes zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, laminaat, PVC, vinyl, parket, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Voorthuizen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail sturen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Barneveld en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming specialisten nabij Voorthuizen

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze wordt bepaald door velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. Hieronder bieden we informatie over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Voorthuizen.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Intergas, Nefit, Remeha, AWB.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Danfoss, Warmup, Magnum, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Voorthuizen

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Voorthuizen

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Voorthuizen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Voorthuizen liggen op gemiddeld €1250,00 – €2000,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal werkzaamheden. Allereerst is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige zaken die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In het volgende schema kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Voorthuizen (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€760 – €800
25 m2€850 – €1300€1000 – €1450
40 m2€2325 – €2775€2600 – €3250
60 m2€3725 – €4375€4100 – €4750
80 m2 +€5100 – €5675€5750 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Disclaimer: enkele afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna verstrekken we in het kort de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Voorthuizen? In het onderstaande overzicht vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Kootwijk, Terschuur en Kootwijkerbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Barneveld krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.barneveld.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Voorthuizen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.375 voor 15 m2 oplopend tot €5.500 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door de gewenste installatie (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het geselecteerde model, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Voorthuizen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3780, 3781.

Plaats een reactie