Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Luyksgestel vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Luyksgestel? Het is een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten verstrekken we uitgebreide informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Luyksgestel!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-luyksgestel-5575

Vloerverwarming laten leggen in Luyksgestel

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Daardoor mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, gang, slaapkamer, keuken, berging / schuur, toilet. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, vinyl, PVC, laminaat, tegels. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Luyksgestel eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) sturen we gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Bergeijk en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming experts nabij Luyksgestel

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het volgende schema vertellen we details over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Luyksgestel.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, ATAG, Vaillant, Remeha, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Therminon, Danfoss, WTH, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Luyksgestel

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Luyksgestel

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Luyksgestel.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Luyksgestel liggen rond de €1225,00 – €2400,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. verschillende onderdelen. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige factoren die prijsbepalend zijn: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Luyksgestel (update vrijdag, 12 april 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€750 – €780
20 m2€900 – €1350€1000 – €1575
45 m2€2250 – €2875€2600 – €3350
60 – 70 m2€3750 – €4450€4050 – €4775
80 m2 +€5200 – €5725€5625 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, verdeler en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Notitie: meerdere constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de opsomming hieronder verstrekken we samengevat de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Luyksgestel? In het gedeelte hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Riethoven, Heeze en Reusel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Bergeijk heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.bergeijk.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Luyksgestel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €800 voor 15 m2 tot zeker €5.000 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van de geselecteerde installatie (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het gewenste product, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Luyksgestel, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5575.

Plaats een reactie