Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stroe vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Stroe? Het gaat om een comfortabele verwarming die direct onder de vloer ligt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal bekijk je handige informatie over de verschillende typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Stroe!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-stroe-3776

Vloerverwarming laten leggen in Stroe

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Zo ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld berging / schuur, woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet, gang. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen installaties zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, parket, tegels, linoleum, vinyl, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Stroe alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Barneveld en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming installateurs omgeving Stroe

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze wordt bepaald door diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. Hieronder delen we meer uitleg over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. We zien het met name als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Stroe.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, AWB, ATAG, Bosch, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Danfoss, Therminon, WTH, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Stroe

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Stroe

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Stroe.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een duurzame manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Stroe schommelen tussen de €1100,00 tot €2050,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei onderdelen. Zo is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stroe (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€760 – €800
25 m2€850 – €1300€1000 – €1650
45 m2€2350 – €2825€2600 – €3375
60 – 65 m2€3800 – €4425€4050 – €4825
85 – 90 m2€5250 – €5650€5575 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, wapening, pompschakelaar, thermostaat en arbeid (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: bepaalde constructies hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna bieden we kort en bondig extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stroe? Onderstaand tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Kootwijkerbroek, Voorthuizen en Soesterberg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Barneveld krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.barneveld.nl). Voor energiebesparende producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Stroe?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.100 voor 15 m2 tot wel €6.150 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie kom tot stand door de gekozen installatie (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het unieke rendement hangt af van het soort systeem, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stroe, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3776.

Plaats een reactie