Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maastricht Airport vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Maastricht Airport? Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal bieden wij alles over de huidige vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Maastricht Airport!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-maastricht-airport-6199

Vloerverwarming laten leggen in Maastricht Airport

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Zo weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld woonkamer, badkamer, berging / schuur, keuken, toilet, slaapkamer. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire modellen zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. Soms is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tapijt, tegels, laminaat, linoleum, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Maastricht Airport zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail krijg je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Beek en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming experts omgeving Maastricht Airport

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. Hieronder tref je bruikbare informatie over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Maastricht Airport.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, ATAG, Nefit, AWB, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, e-Heat, Therminon, Magnum, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Maastricht Airport

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Maastricht Airport

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Maastricht Airport.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een slimme manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Maastricht Airport komen uit tussen de €1275,00 tot €2200,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door veel facetten. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere facetten die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maastricht Airport (update zondag, 14 april 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €730€770 – €805
20 m2€925 – €1275€1025 – €1475
40 – 50 m2€2275 – €2800€2625 – €3225
60 m2€3775 – €4400€4175 – €4875
85 m2 +€5175 – €5700€5500 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, wapening, verdeler, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Let op: diverse soorten zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna verstrekken we stapsgewijs de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maastricht Airport? In het schema hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Sweikhuizen, Ulestraten en Geleen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Beek is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentebeek.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Maastricht Airport?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €975 voor 10-15 m2 tot wel €5.800 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt berekend aan de hand van het type model (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maastricht Airport, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6199.

Plaats een reactie