Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Malden vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Malden? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal verstrekken we veel info over de beschikbare typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Malden!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-malden-6581

Vloerverwarming laten leggen in Malden

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Daardoor heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de gang, keuken, woonkamer, berging / schuur, badkamer, slaapkamer. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen types zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In veel situaties is een infrarood product ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, vinyl, laminaat, parket, PVC, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Malden vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief ontvang jij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Heumen en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven nabij Malden

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is heeft te maken met velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok tref je aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Malden.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, AWB, Nefit, Vaillant, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Warmup, Therminon, WTH, Danfoss0Malden

  Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Malden

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Malden.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Malden kost globaal gezien tussen de €1050,00 – €2500,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal werkzaamheden. Om te beginnen maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige factoren die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Malden (update maandag, 27 mei 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€755 – €805
25 m2€925 – €1250€1075 – €1625
45 – 50 m2€2300 – €2875€2700 – €3225
60 – 65 m2€3825 – €4400€4150 – €4825
90 m2 +€5200 – €5775€5625 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, draadmatten, thermostaat, wapening, tackerplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Disclaimer: enkele vloeren geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna bieden we stapsgewijs extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Malden? Onderstaand check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Leuth, Molenhoek en Erlecom.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Heumen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.heumen.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Malden?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €775 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €6.050 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde model (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het gewenste systeem, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Malden, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6580, 6581.

Plaats een reactie