Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Allingawier vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Allingawier? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform bekijk je veel info over de actuele vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Allingawier!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

  • Direct lagere energiekosten.
  • Nooit meer koude voeten in huis.
  • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
  • Werkt ook voor bestaande vloeren.
  • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-allingawier-8758

Vloerverwarming laten leggen in Allingawier

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Daardoor mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan vertellen we je stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

  1. Inzicht in je huis

    Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, slaapkamer, badkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

  2. Soorten vloerverwarming vergelijken

    Maak een keuze voor het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare soorten zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In diverse huizen is een infrarood oplossing een derde alternatief.

  3. Kenmerken van de huidige vloer

    Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, tapijt, linoleum, PVC, tegels, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

  4. Verbouwperiode

    Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Allingawier eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

  5. Vergelijk de diverse voorstellen

    Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) bieden wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Allingawier

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze wordt bepaald door een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. Hieronder bieden we meer info over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Allingawier.

  • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
  • Snel in gebruik te nemen.
  • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Vaillant, Bosch, Intergas, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

  • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
  • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
  • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
  • Bekende merken: Technea, WTH, Warmup, e-Heat, Magnum, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Allingawier

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Erg makkelijk te plaatsen.
  • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Allingawier

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Allingawier.

  • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
  • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
  • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Allingawier komen uit tussen de €925,00 – €2400,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van diverse onderdelen. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige zaken die de prijzen bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Allingawier (update dinsdag, 30 april 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €725€760 – €795
25 m2€950 – €1325€1125 – €1525
45 – 50 m2€2275 – €2825€2600 – €3300
60 – 65 m2€3725 – €4450€4100 – €4850
80 – 90 m2€5150 – €5700€5500 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, pompschakelaar, wapening, verdeler, noppenplaten, thermostaat en arbeid (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Advies: diverse soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna delen we overzichtelijk meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming slangen.

  • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
  • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
  • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
  • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
  • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
  • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
  • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
  • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Allingawier? In het gedeelte hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Piaam, Exmorra en Idsegahuizum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

  • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
  • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
  • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
  • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
  • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
  • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Allingawier?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.500 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het gekozen systeem (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het gekozen product, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Allingawier, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8758.

Plaats een reactie