Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Matsloot vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Matsloot? Het is een populaire manier van verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts delen we bruikbare informatie over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Matsloot!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

  • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
  • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
  • Het interieur oogt een stuk strakker.
  • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
  • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-matsloot-9749

Vloerverwarming laten leggen in Matsloot

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Daardoor mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

  1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

    Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, toilet, badkamer, gang, woonkamer, keuken. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

  2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

    Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende producten zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

  3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

    Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, parket, tegels, laminaat, linoleum, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

  4. Plannen in de agenda

    Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Matsloot alvast ruimte maken in de agenda.

  5. Onderzoek de verschillende installateurs

    Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon ontvang je offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Noordenveld en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming installatiebedrijven regio Matsloot

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het volgende schema vind je meer info over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Matsloot.

  • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
  • Een relatief goedkope manier.
  • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Bosch, AWB, Remeha, Intergas.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

  • De buizen worden in het beton gestort.
  • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
  • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
  • Bekende merken: e-Heat, Technea, Therminon, WTH, Danfoss, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Matsloot

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Matsloot

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Matsloot.

  • Snelle opwarming van de vloer.
  • De vloer blijft even hoog als ervoor.
  • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een duurzame manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Matsloot liggen op gemiddeld €1175,00 – €2500,00. De precieze kosten hangen af van velerlei facetten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Matsloot (update donderdag, 2 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€770 – €805
25 m2€950 – €1275€1075 – €1650
40 – 50 m2€2300 – €2875€2525 – €3400
60 – 65 m2€3800 – €4375€4125 – €4775
80 – 85 m2€5225 – €5775€5525 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Disclaimer: enkele vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna lees je een toelichting / extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

  • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
  • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
  • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
  • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
  • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
  • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
  • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
  • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Matsloot? In de tabel hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Wedde, Haren en Blijham.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

  • Keuken: lekker koken met warme voeten.
  • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
  • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
  • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
  • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
  • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Noordenveld is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentenoordenveld.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Matsloot?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.050 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.700 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het gewenste product (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Matsloot, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9749.

Plaats een reactie