Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westeremden vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Westeremden? Het gaat om een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal check je veel info over de veel gekozen soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Westeremden!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

  • Direct lagere energiekosten.
  • Altijd een aangename temperatuur in huis.
  • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
  • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
  • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-westeremden-9922

Vloerverwarming laten leggen in Westeremden

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

  1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

    Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de slaapkamer, gang, badkamer, toilet, keuken, woonkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

  2. Kies het soort vloerverwarming

    Selecteer het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

  3. De huidige situatie

    Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, tegels, PVC, laminaat, parket. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

  4. Werkzaamheden inplannen

    Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Westeremden zien of het past in de planning.

  5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

    Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail delen we gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Eemsdelta en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installateurs nabij Westeremden

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is hangt af van verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets vind je aanvullende info over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Westeremden.

  • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
  • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
  • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Vaillant, Remeha, Bosch, Nefit.

Natbouwsysteem

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

  • De buizen worden in het beton gestort.
  • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
  • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
  • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Magnum, Warmup, WTH, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Westeremden

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Relatief lage installatiekosten.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Westeremden

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Westeremden.

  • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
  • De vloer blijft even hoog als ervoor.
  • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een duurzame manier verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Westeremden komen uit tussen de €1000,00 tot €2500,00. De definitieve prijzen hangen af van verschillende werkzaamheden. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westeremden (update dinsdag, 30 april 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €735€775 – €810
20 – 25 m2€925 – €1250€1150 – €1625
45 m2€2325 – €2875€2575 – €3325
70 m2€3775 – €4350€4100 – €4750
85 m2 +€5175 – €5800€5700 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, verdeler, wapeningen arbeid en BTW (provincie Groningen).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Advies: bepaalde types geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna bieden we kort en bondig de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

  • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
  • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
  • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
  • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
  • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
  • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
  • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
  • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westeremden? In het onderstaande overzicht check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Loppersum, Garsthuizen en Garrelsweer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

  • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
  • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
  • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
  • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
  • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
  • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Eemsdelta is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.eemsdelta.nl/). Voor milieuvriendelijkere producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Westeremden?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.350 voor 10 m2 oplopend tot €6.250 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt berekend aan de hand van het soort model (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het gekozen systeem, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westeremden, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9922.

Plaats een reactie