Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Doezum vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Doezum? Vloerverwarming betreft een populaire manier van verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform ontdek je bruikbare informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Doezum!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

  • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
  • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
  • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
  • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
  • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-doezum-9863

Vloerverwarming laten leggen in Doezum

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Op die manier ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan verhelderen we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

  1. Omschrijf type woning

    Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, gang, woonkamer, keuken, slaapkamer, berging / schuur. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

  2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

    Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire systemen zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

  3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

    Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, tapijt, vinyl, PVC, laminaat, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

  4. Plannen in de agenda

    Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Doezum op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

  5. Onderzoek de verschillende installateurs

    Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief sturen we 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Westerkwartier en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming specialisten regio Doezum

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze heeft te maken met diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna bieden we meer uitleg over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Doezum.

  • Uitstekende warmtegeleiding.
  • Minder risico op barsten.
  • De vloer komt niet hoger te liggen.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, AWB, Remeha, Intergas, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

  • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
  • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
  • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
  • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Technea, e-Heat, Magnum, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Doezum

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Doezum

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Doezum.

  • Een korte opwarmtijd van de vloer.
  • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
  • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Doezum komen uit tussen de €1300,00 tot €1875,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke onderdelen die prijsbepalend zijn: het type systeem, het woonoppervlak, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Doezum (update woensdag, 1 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €730€770 – €800
20 m2€800 – €1300€1050 – €1450
45 – 50 m2€2250 – €2750€2525 – €3275
65 – 70 m2€3725 – €4400€4150 – €4725
80 – 85 m2€5150 – €5650€5525 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, pompschakelaar, wapening, thermostaat, tackerplaten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Groningen).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Advies: sommige soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna bekijk je overzichtelijk aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming slangen.

  • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
  • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
  • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
  • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
  • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
  • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
  • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
  • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Doezum? Onderstaand tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Grootegast, Kornhorn en Munnekezijl.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

  • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
  • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
  • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
  • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
  • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
  • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Westerkwartier is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.westerkwartier.nl). Voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Doezum?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.425 voor 15 m2 oplopend tot €5.600 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type model (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het gekozen model, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Doezum, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9863.

Plaats een reactie