Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Readtsjerk vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Readtsjerk? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal check je uitgebreide informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Readtsjerk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

  • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
  • Nooit meer koude voeten in huis.
  • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
  • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
  • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-readtsjerk-9067

Vloerverwarming laten leggen in Readtsjerk

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

  1. Woning specificeren

    Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken, gang, toilet. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

  2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

    Kies het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende soorten zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen zal een infrarood model een derde alternatief.

  3. Huidige vloerbedekking

    Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of vloerafwerking als linoleum, laminaat, tegels, vinyl, tapijt, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

  4. Verbouwperiode

    Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Readtsjerk zich eventueel voorbereiden op de klus.

  5. Vergelijk vakmannen

    Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, e-mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief delen wij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Dantumadiel en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming vakmannen regio Readtsjerk

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem hangt af van jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. Hieronder bieden we meer details over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt steeds populairder. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Readtsjerk.

  • Kosten van de installatie zijn beperkt.
  • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
  • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

  • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
  • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
  • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
  • Bekende merken: e-Heat, Technea, Magnum, Danfoss, Therminon, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Readtsjerk

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Readtsjerk

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Readtsjerk.

  • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
  • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
  • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een slimme manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Readtsjerk liggen op gemiddeld €1200,00 tot €2275,00. De definitieve prijzen hangen af van diverse werkzaamheden. Allereerst is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige facetten die de prijs bepalen: het type vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Readtsjerk (update maandag, 29 april 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €725€760 – €790
20 – 25 m2€850 – €1275€1050 – €1650
40 m2€2300 – €2900€2600 – €3350
65 m2€3800 – €4500€4025 – €4775
80 – 85 m2€5175 – €5775€5675 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, wapening, thermostaat, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Tip: bepaalde types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of showroom. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder lees je overzichtelijk de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

  • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
  • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
  • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
  • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
  • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
  • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
  • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
  • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Readtsjerk? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Mûnein, Alde Leie en Oentsjerk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

  • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
  • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
  • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
  • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
  • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
  • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Dantumadiel is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.dantumadeel.nl). Voor energiebesparende installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Readtsjerk?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.350 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.150 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het type product (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het geselecteerde product, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Readtsjerk, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9067.

Plaats een reactie