Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oosterbierum vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Oosterbierum? Het is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website bieden wij bruikbare informatie over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oosterbierum!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

  • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
  • Nooit meer koude voeten in huis.
  • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
  • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
  • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-oosterbierum-8854

Vloerverwarming laten leggen in Oosterbierum

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. In dat geval heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

  1. Informatie over jouw huis delen

    Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer, gang, berging / schuur. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

  2. Kies het soort vloerverwarming

    Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen modellen zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

  3. Beschrijf je huidige vloer

    Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, vinyl, tapijt, tegels, laminaat, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals beton, hout of steen.

  4. Planning van de werkzaamheden

    Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Oosterbierum vooraf kijken of er plek is.

  5. Vakbedrijven vergelijken

    Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals het adres van de woning, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) bieden wij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Waadhoeke en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van populaire vloerverwarming experts omgeving Oosterbierum

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze wordt bepaald door verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna bekijk je meer details over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. We zien het met name bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Oosterbierum.

  • Vloer warmt in korte tijd op.
  • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
  • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Remeha, Intergas, AWB, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

  • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
  • De vloer behoudt langer zijn warmte.
  • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
  • Bekende merken: WTH, Technea, Therminon, e-Heat, Magnum, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Oosterbierum

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Eventueel zelf te leggen.
  • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Oosterbierum

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Oosterbierum.

  • Korte opwarmtijd.
  • Goede manier om je woning te verduurzamen.
  • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oosterbierum liggen op gemiddeld €1075,00 – €1900,00. De exacte kosten hangen af van allerlei werkzaamheden. Ten eerste is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oosterbierum (update dinsdag, 30 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €745€760 – €790
25 m2€850 – €1250€950 – €1550
40 – 50 m2€2250 – €2825€2675 – €3225
70 m2€3850 – €4500€4050 – €4775
90 m2 +€5150 – €5725€5675 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, wapeningen arbeid en BTW (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Belangrijk: sommige constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een specialist of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna delen we in het kort aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming slangen.

  • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
  • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
  • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
  • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
  • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
  • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
  • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
  • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oosterbierum? In de tabel hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Firdgum, Sexbierum en Tzummarum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

  • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
  • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
  • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
  • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
  • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
  • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Waadhoeke bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.waadhoeke.nl). Voor verduurzaming producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Oosterbierum?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.025 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.550 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het soort product (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het geselecteerde systeem, de afwerking en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oosterbierum, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8854.

Plaats een reactie