Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oldehove vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Oldehove? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer wordt gelegd. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform ontdek je praktische informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oldehove!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

  • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
  • Nooit meer koude voeten in huis.
  • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
  • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
  • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-oldehove-9883

Vloerverwarming laten leggen in Oldehove

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Zodoende is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

  1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

    Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de toilet, berging / schuur, gang, keuken, woonkamer, slaapkamer. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

  2. Kies het soort vloerverwarming

    Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende producten zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een infrarood installatie ook interessant.

  3. Huidige vloerbedekking

    Vertel wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, linoleum, laminaat, vinyl, parket, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

  4. Opleverdatum vaststellen

    Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Oldehove zich eventueel voorbereiden op de klus.

  5. Vakbedrijven vergelijken

    Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) ontvang jij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Westerkwartier en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming experts nabij Oldehove

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. In het volgende schema vind je details over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Oldehove.

  • Uitstekende warmtegeleiding.
  • Relatief snel te leggen.
  • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Intergas, Nefit, AWB, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

  • De buizen worden direct in het beton gestort.
  • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
  • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
  • Bekende merken: Magnum, Warmup, Danfoss, WTH, Technea, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Oldehove

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Relatief lage installatiekosten.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Oldehove

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Oldehove.

  • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
  • Geen verhoging van je vloer.
  • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oldehove liggen tussen de €1300,00 tot €2225,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Boven alles maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve onderdelen die de prijzen bepalen: het type verwarmingssysteem, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oldehove (update dinsdag, 30 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€765 – €810
20 – 25 m2€850 – €1350€1125 – €1625
40 – 50 m2€2275 – €2875€2700 – €3400
60 m2€3750 – €4500€4000 – €4900
85 – 90 m2€5125 – €5700€5600 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, noppenplaten, verdeler, wapening, pompschakelaar, thermostaat en uurloon (provincie Groningen).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Notitie: meerdere afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave vind je overzichtelijk de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

  • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
  • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
  • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
  • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
  • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
  • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
  • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
  • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oldehove? In het schema hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Kommerzijl, Niehove en Gerkesklooster.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

  • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
  • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
  • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
  • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
  • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
  • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Westerkwartier bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.westerkwartier.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Oldehove?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €750 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €6.350 voor 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van de gewenste installatie (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het gekozen model, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oldehove, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9883.

Plaats een reactie