Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint Annen vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Sint Annen? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina lees je nuttige informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sint Annen!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

  • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
  • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
  • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
  • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
  • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-sint-annen-9796

Vloerverwarming laten leggen in Sint Annen

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

  1. Samenvatting van jouw huis

    Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de keuken, woonkamer, slaapkamer, gang, toilet, berging / schuur. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

  2. Soorten vloerverwarming vergelijken

    Maak een keuze voor het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare installaties zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen is een infrarood product ook een serieuze keuze.

  3. Beschrijf je huidige vloer

    Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een betonvloer of vloerafwerking als tegels, parket, tapijt, linoleum, PVC, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een zandcementvloer of hout.

  4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

    Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Sint Annen zien of het past in de planning.

  5. Vergelijk vakmannen

    Vul jouw gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Groningen en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming vakmannen nabij Sint Annen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In de volgende bullets vind je handige informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Sint Annen.

  • Warmt sneller op dan natbouw.
  • Beperkte kans op beschadigingen.
  • Veel toegepast bij bestaande woningen.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Remeha, ATAG, Nefit, Bosch.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

  • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
  • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
  • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
  • Bekende merken: Therminon, Magnum, e-Heat, Warmup, Technea, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Sint Annen

Een elektrische installatie werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Sint Annen

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Sint Annen.

  • Snelle en praktische methode.
  • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
  • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een duurzame wijze warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint Annen liggen tussen de €1175,00 – €2125,00. De geldende tarieven hangen af van veel facetten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de lijst hierna krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint Annen (update dinsdag, 30 april 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€755 – €800
20 m2€900 – €1200€1050 – €1500
50 m2€2250 – €2850€2550 – €3325
65 – 70 m2€3775 – €4375€4000 – €4700
80 m2 +€5250 – €5775€5650 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Groningen).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Notitie: sommige afwerkvloeren werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of showroom. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna lees je kort en bondig meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

  • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
  • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
  • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
  • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
  • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
  • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
  • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
  • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint Annen? In het schema hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Lellens, Thesinge en Winneweer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

  • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
  • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
  • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
  • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
  • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
  • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Groningen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie gemeente.groningen.nl). Voor milieuvriendelijkere producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Sint Annen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €950 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €6.300 voor 100 m2. De prijs hangt sterk af van het gewenste systeem (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het type model, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Middels gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint Annen, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9796.

Plaats een reactie